Щелепно-лицева діагностика

Якісне обстеження — запорука якісного лікування.

Комп’ютерна томографія (КТ) – це один із найбільш точних методів діагностики у сучасній стоматології. На відміну від рентгенівського знімка цей вид дослідження дає тримірну (3D) модель у декількох проекціях, що показує повну інформацію щодо стану зубів та щелепно-лицевої області. Сучасне цифрове обладнання дає змогу  провести таку діагностику без ризику похибок або спотворення результатів.

Показання до проведення комп’ютерної томографії

  • у випадку травми щелепно-лицевої області КТ показує переломи кісток, зміщення щелепи, пошкодження коренів зубів та інші проблеми, що неможливо виявити під час візуального обстеження;
  • для підтвердження попереднього діагнозу;
  • у випадку неправильного положення зубів КТ проводиться до початку пародонтального лікування, щоб лікар міг підібрати найбільш ефективну брекет-систему;
  • у випадку ускладнень лікування каналів зуба;
  • у випадку новоутворень у ротовій порожнині, що можуть виникнути, наприклад, після травми;
  • під час планування хірургічного втручання КТ дає змогу визначити фактори, що ускладнюють, та спрогнозувати тривалість і об’єм операції.

Комп’ютерна томографія (КТ) у комплексній діагностиці

Комп’ютерна томографія являється етапом комплексної діагностики зубів. У разі потреби лікар може призначити панорамний або прицільний знімок зубів, телерентгенографію та інші додаткові обстеження. Маючи у своєму розпорядженні точні дані, команда спеціалістів визначає всі наявні проблеми та обирає найбільш ефективне лікування. КТ – це безболісна процедура, що проводиться в комфортних умовах як для дорослих, так і для маленьких пацієнтів.

Бажаючи підняти послуги стоматологічної діагностики на новий рівень, ми придбали новий  сучасний комбінований комп’ютерний томограф Morita X800. Цей апарат володіє унікальними можливостями, завдяки яким ми отримуємо  надзвичайну якість обстеження. А якісне обстеження – це запорука якісного лікування. Що стосується безпеки пацієнтів, то важливою відмінністю є зменшення дози опромінення на 30 %.

Ортопантомограма

Важливим етапом діагностики в стоматології є оглядовий знімок всіх зубів . Оскільки він відображає загальний стан всієї зубо-щелепної системи: всіх зубів, періапікальних тканин, пародонту, верхньощелепних пазух носа, суглобів, нижньощелепного каналу, зачатків постійних зубів  та розташування зубів мудрості. Панорамний знімок зубів є невід’ємною частиною при первинній консультації пацієнта. Даний знімок використовується при комплексній діагностиці для уточнення діагнозу або планування стоматологічного лікування. Найсучасніше цифрове обладнання дозволяє надавати нашим пацієнтам ортопантомограму в найкращій якості, що дозволяє максимально точно визначити діагноз та провести відповідне ефективне лікування.

Телерентгенографія голови

Дане дослідження широко використовується при корекції прикусу, вирівнюванні зубних рядів, тотальному протезуванні або при травмах щелепно-лицевої ділянки. Завдяки найменшій дозі опромінення, ця процедура безпечна. Вона виконується в положенні стоячи або сидячи та займає всього декілька секунд. Таке обстеження проводиться  як дорослим, так і дітям  для оцінки росту та розвитку структур черепа у вертикальній , сагітальній та трасверзальній площинах. Без цього дослідження практично неможливо раціонально спланувати ортодонтичне лікування.

Комп'ютерна томографія

Комп’ютерна томографія – це один з найбільш точних методів діагностики в сучасній стоматології. Дослідження надає тривимірну модель в декількох проекціях і відображає повну інформацію про стан усіх анатомічних структур щелепно-лицевої ділянки. Сама процедура сканування триває від 9 до 18 секунд, в залежності від параметрів обстеження. Сучасний комбінований комп’ютерний томограф Morita X800 надає надзвичайну  якість обстеження завдяки своїй унікальній можливості, а саме наявності 11 індивідуальних FOV (зон сканування), стандартного 180° і високоякісного 360°  режимів, які дозволяють оптимізувати променеве навантаження на пацієнта та значно покращити якість, а сканування за допомогою FOV Reuleaux triangle (“трикутник Рело”), яке точно повторює анатомічну форму щелеп, зменшує дозу опромінення на 30 % по відношенню до стандартного режиму.